Novosadski Armageddon se ubrajaju u veterane domaće Heavy Metal scene. Bend je oformljen 1987. godine i delo je solo umetnika Đorđa Letića koji je aktivno stvarao i u drugim bendovima na sceni, među kojima je svakako najznačajniji Tornado. Armageddon je dugo godina postojao kao one-man bend gde je Đorđe Letić na virtuozan način spajao elemente heavy zvuka sa ostalim srodnim ali i ne tako srodnim pravcima, ispitujući mogućnosti kompleksnih stilova i spajanja istih.

Podsetimo, Armageddon važi za jedan od prvih sympho power/prog metal bendova na prostoru jugoistočne Evrope, iza njih je nekoliko demo albuma i par zvaničnih izdanja, od kojih je poslednji "Doomsday Concert", objavljen za producentsku kuću "Miner Records".

Nakon dugo godina postojanja Armageddon-a kao one-man benda, Đorđe Letić je okupio grupu u sastavu Miloš Krsmanović (glavni vokal), Zoran Dražić (gitara i prateći vokal), Nebojša Bjeletić (bass gitara i prateći vokal), Miloš Marčeta (klavijature i prateći vokal), Tara Kerac (bubnjevi i growl vokal) i tri operska pevača Željko Andrić, Vlada Zorijan i Marko Skendžić, koja je svoj premijerni nastup održala na Explosive stage Exit festivala, 13. jula 2012.